‘Ze kan als rolmodel een inspirerend voorbeeld zijn voor jonge vrouwen – en mannen’

De regionale krant De Gelderlander zegt over de Topvrouw van het Jaar 2016 dat de 48-jarige Ingrid Thijssen werd verkozen omdat ze de jury ‘heeft kunnen overtuigen dat zij als rolmodel een inspirerend voorbeeld kan zijn voor jonge vrouwen – en mannen – en dan niet alleen in haar eigen organisatie’. Lees hier het hele artikel.

‘Diversiteit mag best wat luchtiger’

In Management Team maakt Ingrid Thijssen zich onder meer hard voor meer vrouwelijke bestuurders in de boardroom. Met humor. “Diversiteit is een serieus onderwerp, maar het mag allemaal best wat luchtiger. Kwetsbaarheid, openheid – het zijn typisch vrouwelijke eigenschappen die onterecht het label ‘zwak’ krijgen”, zegt Ingrid Thijssen. Ze is lid van de raad van bestuur van netwerkbedrijf Alliander en werd onlangs benoemd tot Topvrouw van het Jaar. Lees hier het hele artikel.

De video van de nominatie van Ingrid Thijssen voor Topvrouw van het Jaar Bron: vimeo.com

Biografie

Mr. I.D. (Ingrid) Thijssen
Voorzitter van de Raad van Bestuur van Alliander

Ingrid Thijssen is sinds 1 september 2017 voorzitter van de Raad van Bestuur van energienetwerkbedrijf Alliander. Daardoor is zij tevens voorzitter van het bestuur van werkgeversvereniging WENB voor energie-, kabel & telecom-, afval & milieubedrijven en lid van het Algemeen Bestuur van ondernemingsorganisatie VNO-NCW. Sinds medio mei 2014 is zij lid van de RvB van Alliander.

Zij was van 2011 tot 2014 directievoorzitter van NS Reizigers en bekleedde in de jaren daaraan voorafgaand diverse directie- en managementfuncties bij de Nederlandse Spoorwegen.

Zij werd in september 2016 verkozen tot Topvrouw van het Jaar.

Ingrid Thijssen studeerde Rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Verder volgde zij onder meer een Strategy Program aan het International Institute for Management Development (IMD) in Lausanne en het Advanced Management Program (AMP) van INSEAD, in Fontainebleau, Frankrijk.

Commissariaten/nevenfuncties:

  • Lid van de Raad van Toezicht van Hogeschool Utrecht
  • Lid van de Advisory Board ‘Klantbelang Centraal’, programma van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB)
  • Lid Raad van Commissarissen Coöperatie VGZ (m.i.v. 1 januari 2017)